srijeda, 20. prosinca 2017.

NAJJEDNOSTAVNIJI recept za čokoladnu tortu

Sastojci:
100g margarina,
100g čokolade za kuvanje,
250g žutog šećera,
100g brašna,

1 prašak za pecivo,
3 jaja,
1 kašika slatke pavlake,
1 kašika vanile,
450ml vode.


Priprema:
Korak 1: Zagrejte rernu. Istopite čokoladu i margarin, pomešajte ih i postepeno dodajte šećer. U brašno stavite prašak za pecivo, u smesu sa čokoladom dodajte pavlaku i jaja. Smesu sa brašnom postepeno sipajte u čokoladu uz stalno mešanje. Dodajte vanilu i vodu.

Korak 2: Na pleh namažite ulje, malo brašna i rasporedite smesu. Pecite smesu oko 30 minuta. Pustite da se patišpanj ohladi i onda ga izvadite. Premažite čokoladom, zatim preko stavite drugi patišpanj i sve premažite.
Možete vi to same!

0 komentari:

Objavi komentar