subota, 2. prosinca 2017.

Marmelada od mandarina

SASTOJCI
2 kg mandarina
800 g šećera
1 mahuna vanilije
2-3 limuna - sok
PRIPREMA
1. Oprati mandarine. Uzeti veliki lonac, napuniti ga vodom i kad voda zakuha dodati mandarine.
Mandarine kuhati 30 minuta na laganoj vatri.
2. Ocijediti ih i staviti na kuhinjsku krpu da se ohlade. Ohlađene narezati i ukloniti sjemenke, ako ih ima.
3. Štapnim mikserom usitniti mandarine sa korom, staviti u lonac, dodati šećer, mahunu vanilije  i sok od limuna. Marmeladu kuhati 40-50 minuta uz povremeno miješanje.
Nakon prvih 40 minuta, dodatno usitniti marmeladu kako bi bila homogenija.
4. U međuvremenu staklenke staviti u hladnu pećnicu, uključiti na 110°C i zagrijavati sve skupa nekih 20 minuta.
Vruću marmeladu puniti u vruće  staklenke, dobro zatvoriti,  okrenuti  ih naopako i ostaviti u tom položaju najmanje 10 minuta ili dok se  skroz ne ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar