SASTOJCI
50 dag mljevenoga mesa
20 dag naribanog sira trapista
peršin
2 žemlje ili 2 klipića
2 jaja
2 luka
sol,papar
1 m.ž Vegete
20 dag riže
150 ml mlijeka
sol,papar
1 m.ž Vegete
20 dag riže
150 ml mlijeka
PRIPREMA
1. Rižu skuhamo i ohladimo.Žemlje(ja sam upotrijebila klipiće) kidamo na manje komade ,prelijemo ih mlijekom i kada smekšaju istisnemo višak mlijeka.Umijesimo jednoličnu smjesu od mljevenog mesa,sitno narezanog luka i peršina,jednog jajeta,ocijeđenih klipića,soli,papra i vegete.Smjesu stavimo na prozirnu foliju poprskanu uljem.Pritišćemo rukama da izravnamo smjesu u pravokutnu formu.
2. Umiješamo nadjev od polovine predhodno skuhane riže,jednog jajeta,naribanog sira i soli.Nadjev od sira i riže rasporedimo po mesu.
3. Uz pomoć folije zavijemo u čvrstu roladu.
4. Roladu prebacimo u pleh za pečenje obložen pek papirom i poprskan uljem.Roladu isto poprskamo uljem.Pečemo oko 60 minuta na 190 stupnjeva.
5. Pečenu roladu poslužimo uz preostalu rižu,a može i samo uz salatu.Dobra je i hladna.Odlična za partye.
0 komentari:
Objavi komentar